Gewichtsconsulente in Balans

Je doel bereiken door naar gezonde voeding te grijpen.

Wat doet een BGN-gewichtsconsulent?

BGN staat voor Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. De BGN-gewichtsconsulent helpt u bij het verbeteren van uw voedingspatroon en het bereiken van een gezond gewicht. We volgen hierbij de Richtlijnen Goede Voeding en de Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad. Dit betekent voor u dat we alleen voedingsadviezen geven die wetenschappelijk zijn onderbouwd.

We werken dan ook niet met maaltijdvervangers en afslanksupplementen. Gewoon gezonde voeding is het uitgangspunt in onze adviezen.

Een advies op maat dat bij u past. In kleine stapjes werken we toe naar een gezond voedingspatroon en een gezond gewicht. U heeft geen doorverwijzing nodig van uw arts.

BGN en vergoedingen via uw zorgverzekeraar.

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt (een gedeelte van) de consulten van de BGN-gewichtsconsulent vanuit de aanvullende verzekering. Via de website: www.gewichtsconsulenten.nl kunt u kijken of uw zorgverzekeraar hier bij aangesloten is. Ook adviseren we om altijd na te vragen bij uw eigen zorgverzekeraar of u voor een vergoeding in aanmerking komt.